Hulp nodig? Wij helpen graag

Hoe verhuis ik mijn domein?

Bij het verhuizen van een domein richting Neostrada heb je een verhuiscode nodig. Heb je deze verhuiscode niet? Je kan je huidige registrar vragen om deze code, soms wordt dit een EPP of Authorisation code genoemd.

Let op: Sommige extensies zoals de .es, .de, .co.uk, .fr en .cn extensie maken niet standaard gebruik van verhuiscodes, maar werken met andere methodes zoals een bevestiging via email. Meer informatie over deze extensies en de verhuisprocedure kan je verderop in dit artikel vinden onder Afwijkende extensies.

 

Verhuizen naar Neostrada

Zodra je een vakje met de tekst Verhuiscode en een knop Verhuis ziet staan is het domein wat je hebt ingevoerd al geregistreerd bij een andere partij. Je kan het best bij de huidige registrar de verhuiscode opvragen. Bij sommige providers wordt dit een EPP of Authorisatie code genoemd. Wanneer je de verhuiscode hebt kan je de volgende stappen uitvoeren:

  • Log in op het klantenpanel van Neostrada.
  • Klik op Domeinnaam Registreren.
  • Voer de gewenste domeinnaam inclusief extensie in.
  • Klik op Check.
  • Voer de verhuiscode in het vakje Verhuiscode in.
  • Klik op Verhuis. De verhuizing wordt na het afronden van de betaling meteen gestart.

Let op: Het verhuizen van je domein is geen verhuizing van de website en gegevens. Wil je ook de website verhuizen? Hiervoor kan je gebruik maken van onze Premium Service Website Verhuizen. Ook je e-mail verhuizen? Hiervoor kan je gebruik maken van onze Premium Service Email Verhuizen.

Hoe lang duurt de verhuizing? 

De tijdsduur van een verhuizing hangt sterk af van de extensie. Een .nl en .be domein is in het algemeen binnen enkele minuten verhuisd. Alle overige extensies duren tot ongeveer 7 dagen voordat de verhuizing is uitgevoerd. 

Waarom is de verhuizing mislukt?

Het kan voorkomen dat je nadat je een verhuizing hebt aangevraagd een mail binnen krijgt waarin we melden dat de verhuizing is mislukt. De oorzaak van dit probleem proberen we altijd aan te geven. Krijg je een mail dat de verhuiscode niet klopte? Je kan het best opnieuw een verhuiscode aanvragen bij de huidige registrar, en deze verhuiscode invoeren op de link die we in de mail meesturen. Begrijp je de foutmelding niet, of kom je er niet uit? Neem dan contact op met support@neostrada.nl

 

Verhuizen naar een andere registrar

Wij vinden het jammer dat je erover denkt om jouw domeinnaam te verhuizen. Als je problemen hebt met jouw domeinnaam of als je ergens anders mee zit, dan horen wij dat graag en zoeken wij samen naar een oplossing.

Je kan de verhuiscode opvragen op de volgende manier: Hoe vraag ik mijn verhuiscode op?

Let op: Het verhuizen van je domein is geen administratieve opzegging. Je dient de dienst zelf op te zeggen via het klantenpanel, je kan dit doen op de volgende manier: Hoe kan ik mijn diensten opzeggen? Heb je ook een hostingpakket bij ons en wil je deze ook opzeggen? Kijk naar ook in het eerder genoemde artikel voor de stappen.

 

Afwijkende extensies

.uk & .co.uk

Let op: Het verhuizen van een .co.uk of .uk domein is alleen mogelijk als je van beide extensies de eigenaar en domeinhouder bent. 

Voordat je de stappen onder Verhuizen naar Neostrada kan uitvoeren zal je de huidige registrar moeten vragen de IPS-TAG van het domein aan te passen. De IPS-TAG geeft aan wat de registrar van het domein is, en waar deze dus geregistreerd moet worden. Wanneer je de TAG hebt aangepast kan je de stappen onder Verhuizen naar Neostrada uitvoeren voor je .co.uk en/of .uk domein. Je kan de volgende TAG gebruiken: YOURSRS-NL

.de & .fr

Bij het verhuizen van een .de of .fr domein dienen de Trustee gegevens te worden aangepast. Trustee gegevens zijn een extra registratie op naam, waarbij deze gegevens worden gebruikt als eigenaar van het domein. 
Bij het registreren of verhuizen naar Neostrada passen wij dit voor je aan de hand van de houdergegevens.
Bij het verhuizen naar een andere partij passen wij de Trustee gegevens voor je aan, en sturen we je de verhuiscode. Wil je een .de of .fr domein naar een andere partij verhuizen? Neem contact met ons op via support@neostrada.nl 

.cn

De organisatie die de .cn extensie verzorgt heeft deze vrijgegeven voor werelwijde toegang. Wel komt bij het registreren en verhuizen van een .cn domein het een en ander kijken.

  • Bij het registreren van een .cn domein is het gebruik van een eigenaar houder verplicht. Wanneer deze houder een persoon is zal deze een kopie van een geldig legitimatiebewijs moeten opsturen ter verificatie. Wanneer deze houder een bedrijf is zal van dit bedrijf een uittreksel van de Kamer van Koophandel of soortgelijke handelsinstantie moeten worden opgestuurd ter verificatie.

  • Wanneer de domeinhouder woonachtig is in China of Hong Kong is bovenstaande verificatie met legitimatiebewijs of uittreksel van bedrijfsregistratie niet nodig. De domeinhouder kan met Trustee gegevens het domein registreren of verhuizen.

  • Voor meer informatie over regelingen en restricties op het registreren en verhuizen van .cn domeinen willen we je verwijzen naar de overkoepelende organisatie voor .cn domeinen, CNNIC.

.es & .lu

Bij het verhuizen van een .es en .lu domein krijg je geen verhuiscode. Wanneer je een .es of .lu domeinen wilt verhuizen dien je de aanvraag tot verhuizing in bij de partij waar je naar toe wil verhuizen, en ontvang je van de huidige registrar een mail met een bevestigings-link. Wanneer je op deze link klikt wordt je domein verhuisd naar de nieuwe registrar. Wanneer je naar Neostrada toe wil verhuizen kan je een fictieve verhuiscode invullen op de website. Wanneer je vervolgens op Verhuis klikt zal de aanvraag worden verstuurd naar de huidige domeinhouder.

.es domein verhuiscode

 

Dit kennisbank artikel is voor het laatst bijgewerkt op: 29 november 2021

Heeft dit artikel je geholpen?

Status

Ga naar onze statuspagina voor een overzicht van recente storingen en onderhoud.

Openingstijden

Maandag — vrijdag 9:00 — 17:00