Waarom geeft mijn website een 503 error?

Het kan voorkomen dat je website ineens een 503 server error laat zien. Geen paniek, vaak is deze foutmelding makkelijk op te lossen met een kleine aanpassing in cPanel. Wanneer je een WordPress website hebt kan het zijn dat je hierin de waardes ook moet aanpassen.

Lees ookWordPress optimaliseren voor een snellere website

Display_errors inschakelen

Vaak is de oorzaak van een 503 server error een limiet vanuit je website code wat is overschreden. Om het een en ander uit te sluiten beginnen we met het inschakelen van de display_errors.

Lees ookWaarom geeft mijn website een wit scherm (WSOD)?

Vaak is het wijzigen van een PHP optie, waarbij je een update uitvoert aan de PHP instellingen en deze opslaat, al voldoende om dit probleem op te lossen. Mocht dat niet het geval zijn kan je natuurlijk de stappen hieronder nog volgen.

PHP settings aanpassen

Het kan voorkomen dat de installatie van je website toch tegen limieten aan komt, waardoor deze 503 error tevoorschijn komt. Je kan het best de PHP instellingen (zoals max_execution_time) ophogen.

Stap 1: Log in op cPanel.

Stap 2: Klik onder de categorie Software op Select PHP version.

Select PHP version

Stap 3: Klik op Switch to PHP options.

Switch to php options

Stap 4: Selecteer de waardes die je wil aanpassen. We raden hier aan om de default instellingen te behouden als je niet weet wat de instellingen doen. Wel passen we hier de max_execution_time naar 300 aan, en stellen we het memory_limit op 1024M in. Aanpassingen op deze pagina zijn direct actief.

Max_execution_time en memory_limit

Als je na al deze aanpassingen nog steeds 503 errors te zien krijgt is het mogelijk dat er toch iets mis is met je website zelf. Neem contact op met support@neostrada.nl als je na bovenstaande stappen nog steeds 503 errors te zien krijgt.

Dit kennisbank artikel is voor het laatst bijgewerkt op: 29 augustus 2019