Waarom geeft mijn website een wit scherm (WSOD)?

Wanneer je een wit scherm krijgt is er meestal iets aan de hand met de PHP code van je website. Belangrijk hierbij is om dan te achterhalen wat de precieze PHP error is zodat je deze kan oplossen en je website/webshop weer online komt. In dit artikel geven we je tips hoe je dit probleem kunt oplossen

Stappenplan

Stap 1. Zet display_errors aan

De eerste stap is om te achterhalen welke foutmelding er precies is. Hiervoor moet je de PHP optie display_errors aanzetten via cPanel. Hoe je dat kunt doen staat hieronder uitgelegd en in het artikel Hoe wijzig ik mijn PHP-versie?

• Log in op cPanel

• Klik op de optie Select PHP Version onder de Software categorie

• Klik op Switch To PHP Options

• Klik naast display_errors op Off

• Klik op On en vervolgens op Toepassen

• Klik op Opslaan.

Stap 2. Bezoek de website

Nu je display_errors aan hebt gezet, kun je de website nogmaals bezoeken en daar zal dan een PHP error uitkomen. Op basis van die foutmelding kun je bepalen of dit iets is wat je simpel even kan aanpassen in de code of dat je een back-up gaat terugzetten.

Stap 3 (optioneel). Indien er nog geen errors zichtbaar zijn

Mocht je echter geen foutmelding krijgen, dan zit er hoogstwaarschijnlijk iets in je website die de display_errors optie uit cpanel tegenhoudt. Zet dan graag het stukje code in je index.php bestand:

error_reporting(E_ALL);

ini_set(‘display_errors’, TRUE);

ini_set(‘display_startup_errors’, TRUE);

Hiermee overrule je hetgeen nu in je website staat en kun je alsnog kijken op de website welke foutmelding er wordt aangegeven