Hoe maak ik een gratis SSL-certificaat aan via Let's Encrypt?

Het is bij ons mogelijk om gebruik te maken van Let’s Encrypt. Dit is een gratis dienst waarmee je gemakkelijk SSL-certificaten voor je domeinnamen activeert. Het is wel belangrijk dat deze domeinnamen al aan jouw cPanel-account zijn toegevoegd en verwijzen naar de server waar jouw hostingpakket op staat.

Belangrijk!

Wanneer je gebruik maakt van onze shared hosting pakketten met gratis premium SSL dan beschikt je cPanel ook over AutoSSL. Deze gratis dienst zorgt ervoor dat elk domein wat in cPanel staat automatisch binnen 24 uur een Sectigo SSL-certificaat krijgt, dus ook extra toegevoegde domeinen.

Met een pakket met gratis premium SSL (AutoSSL) is het dus in principe niet meer nodig om nog los een Let's Encrypt certificaat te activeren op je (sub)domeinen. AutoSSL kan ook handmatig gestart worden vanuit cPanel via "SSL/TLS Status" met de knop "Run AutoSSL". Voor pakketten waarop je nog Let's Encrypt gebruikt kun je daar gebruik van blijven maken.

Certificaat activeren

Stap 1. Log in op cPanel.

Stap 2. Klik onder de categorie Beveiliging op Lets EncryptTM SSL.

Stap 3. Klik bij de gewenste domeinnaam onder categorie Issue a new certificate op Issue.

Stap 4. Selecteer de subdomeinen die je wil beveiligen. Standaard staan de webmail en cpanel subdomeinen niet ingeschakeld. Indien je deze ook wil beveiligen vink je onder kolom Add cPanel subdomains het vakje aan.

Stap 5. Klik op Issue.  Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Certificaat verwijderen

Stap 1. Log in op cPanel.

Stap 2. Klik onder de categorie Beveiliging op Lets Encrypt SSL.

Stap 3. Klik bij de betreffende domeinnaam op Remove en vervolgens op Remove Certificate. Het certificaat is nu verwijderd.

Automatisch doorverwijzen naar https://

Met een kleine wijziging aan het .htaccess bestand van je website kan je automatisch het verkeer van je website omschakelen van http:// naar https://. Hiervoor kan je gebruik maken van dit artikel: Hoe maak ik automatisch gebruik van HTTPS?

Dit kennisbank artikel is voor het laatst bijgewerkt op: 24 november 2020