Hoe maak ik een e-mailadres aan?

Om via jouw domeinnaam bereikbaar te zijn, maak je gemakkelijk via cPanel een e-mailadres aan. Bij elk hostingpakket kan je een onbeperkt aantal e-mailadressen aanmaken.

Stappenplan

Stap 1. Log in op cPanel.

Stap 2. Klik onder de categorie E-mail op E-mailaccounts. Je komt nu in een nieuw overzicht waar al een account staat, het Default adres. Omdat deze niet geschikt is om mee te mailen maken we een nieuwe mailbox aan met de +Aanmaken knop.

Stap 3a. Voer onder de tekst Create an email account het gewenste e-mailadres en wachtwoord in. Wanneer je meerdere domeinnamen aan cPanel hebt toegevoegd, kies je in het dropdown menu onder Domein voor welke domeinnaam je het e-mailadres wilt aanmaken.

Stap 3b (optioneel). Indien je nog geen wachtwoord wilt instellen kun je ook een e-mail laten sturen door het systeem door Provide alternate email bij Beveiliging aan te klikken. Het systeem verzendt dan een e-mail met een link voor de wachtwoordconfiguratie.

Stap 4. Geef bij Storage Space aan hoeveel opslagruimte het e-mailaccount krijgt. Je e-mailaccount kan niet meer opslagruimte gebruiken dan je hostingpakket heeft.

Stap 5. Klik op +Aanmaken. Je e-mailaccount is aangemaakt.

Lees ook: Hoe log ik in op WHM of cPanel?

Dit kennisbank artikel is voor het laatst bijgewerkt op: 4 april 2019