Hoe log ik in op WHM of cPanel?

Om een website en e-mail te kunnen hosten heb je een pakket nodig, het beheer gedeelte van je pakket heet bij ons cPanel. Resellers hebben hierbij ook toegang tot het beheergedeelte wat hierboven staat: WHM. In dit artikel bespreken we hoe je kunt inloggen op je cPanel en/of WHM bij ons.

Stappenplan inloggen cPanel vanuit je Neostrada klanten acocunt

Als je ingelogt bent in je Neostrada klanten account kun je de link voor je cPanel login ook vanuit hier openen.

Stap 1. Login op je klanten account op neostrada.nl/inloggen.html.

Stap 2. Ga naar Domeinnamen & Webhosting en zoek je hosting pakket onder de Webhosting sectie.

Stap 3. Klik op het opties menu, het kleine tandwiel, rechts van het pakket en klik op Open cPanel.

Stap 4. Je wordt nu gevraagd voor je gebruikersnaam en wachtwoord. Beide kunnen gevonden worden in de informatie mail die je ontvangen hebt na het bestellen van je hosting pakket. Hou er rekening mee dat je gebruikersnaam nooit een e-mailadres is.

Stappenplan inloggen cPanel / WHM via je domeinnaam

Over het algemeen gebruik je jouw domeinnaam om de inlogpagina van cPanel of WHM te bereiken.

Stap 1. Als je ervoor kiest om via je domeinnaam in te loggen, voer dan het volgende link in je browser in:

https://www.jouwdomein.nl:208X

Stap 2a. Om in te loggen in cPanel vervang je de X met een 3.

Stap 2b. Om in te loggen in WHM vervang je de X met een 7.

Stap 3. Je wordt nu gevraagd voor je gebruikersnaam en wachtwoord. Beide kunnen gevonden worden in de informatie mail die je ontvangen hebt na het bestellen van je hosting pakket. Hou er rekening mee dat je gebruikersnaam nooit een e-mailadres is.

Let op: Je domeinnaam kan eindigen .nl, .be, .eu, etc. Hou hier rekening mee.
Voorbeeld: Je website is mijnhobby.com en je wilt in cPanel inloggen, dan is je cPanel link https://www.mijnhobby.com:2083

Stappenplan inloggen cPanel / WHM via server domeinnaam

Mocht je domeinnaam (nog) niet werken, dan kan je inloggen via de domeinnaam van de server. Je moet dan wel weten op welke server je hostingpakket staat. De domeinnaam van onze server ziet er zo uit:

Premium servers

https://premiumYY.totaalholding.nl:208X

Standaard servers

https://wwwYY.totaalholding.nl:208X

Stap 1. Voeg een van de bovenstaande url's toe in je webbrowser. Het Starter en Reseller pakket maken gebruik van de standaard servers. Ons Business en Professional pakket gebruiken de premium servers.

Stap 2. In beide gevallen wordt YY vervangen door de cijfers van de server. Deze informatie is te vinden in de bevestigingsmail die je van ons kreeg toen jouw hostingpakket werd aangemaakt.

Stap 3a. Om in te loggen op cPanel vervang je de X met een 3.

Stap 3b. Om in te loggen op WHM vervang je de X met een 7.

Stap 4. Je wordt nu gevraagd voor je gebruikersnaam en wachtwoord. Beide kunnen gevonden worden in de informatie mail die je ontvangen hebt na het bestellen van je hosting pakket. Hou er rekening mee dat je gebruikersnaam nooit een e-mailadres is.