Hoe installeer ik extra modules/extensies op mijn cloudhosting pakket?

Wanneer je bij ons een cloudhosting pakket hebt, heb je ook automatisch de mogelijkheid om nieuwe Apache modules en PHP extensies/modules te installeren.In dit artikel leggen we uit hoe je dit precies kunt doen en nemen we als voorbeeld de installatie van de HTTP2 module.

Let op! In dit artikel gaan we er vanuit dat je de optie EasyApache4 kunt gebruiken. Heb je echter nog een wat oudere cloudpakket met EasyApache3, neem dan graag contact met ons op zodat we je cloud kunnen omzetten naar EasyApache4.

Stappenplan

Stap 1. Log in op de WHM van je cloud pakket

Stap 2. Type easyapache in linksboven en klik op EasyApache4

Stap 3. Klik op Customize

Stap 4. Je hebt nu de keuze om Apache en/of PHP extensies/modules te beheren.

Kies of je modules of extensies wilt installeren

Stap 5. Klik op Apache Modules.

Stap 6. Type http2 in bij Search

Zoek http/2 op

Stap 7. Klik op de slider rechts van mod_http2

Stap 8.
Klik op Yes

Stap 9. Klik op Next

De module is geïnstalleerd

Stap 10. Je gaat nu de andere onderdelen af (PHP Versions en PHP Extensions). Mocht je daar niks mee willen doen, klik dan telkens op Next

Stap 11. Je review wordt nu geladen. Mochten er hier issues aangegeven worden, dan moet je die eerst oplossen. Zo niet, dan kun je klikken op Provision.

Stap 12. je ziet nu een scherm waarbij het een en ander geïnstalleerd wordt. Wanneer deze klaar is geeft ie The provision process is complete. Klik op Done.

Het proces is klaar

Stap 13. Hoera! Je extra module/extensie is nu geïnstalleerd.