Hulp nodig? Wij helpen graag

GDPR/AVG privacy wetgeving en verwerkersovereenkomst

Op 25 mei 2018 treedt de General Data Protection Regulation (GDPR) ook bekend als AVG, de nieuwe Europese wet voor databescherming, in werking. Dit heeft gevolgen voor Europese marketeers en marketeers in het algemeen die gegevens verwerken van Europese consumenten. De nieuwe wet verscherpt regels uit de huidige Wet Bescherming Persoonsgegevens, maar voegt ook een aantal nieuwe verplichtingen toe. Het is van belang om te zorgen dat je website voldoet aan deze wetgeving. 

 

Verwerkersovereenkomst afsluiten met Neostrada

Met meer dan 50.000 klanten is het voor ons onmogelijk om met iedereen een losse verwerkersoverenkomst te sluiten. We hebben daarom in samenwerking met een gespecialiseerde partij een bijlage toegevoegd aan onze algemene voorwaarden met de verwerkersovereenkomst (bijlage gegevensverwerking).

 

Databescherming middels een beveiligde verbinding

Een van de stappen die je kunt nemen is zorgen dat bezoekers je website benaderen door middel van een beveiligde verbinding. Hiervoor voorzien wij alle pakketten al binnen 24 uur automatisch van een gratis SSL ceritificaat. Het enige wat je zelf nog hoeft te doen is zorgen dat je website overweg kan met HTTPS en dit te forceren. Eventueel kun je ook HSTS toepassen om te voorkomen dat onveilige http-verbindingen nog mogelijk zijn.

Lees ook: Hoe maak ik automatisch gebruik van HTTPS en HSTS?

 

Dit kennisbank artikel is voor het laatst bijgewerkt op: 1 mei 2018

Heeft dit artikel je geholpen?

Status

Ga naar onze statuspagina voor een overzicht van recente storingen en onderhoud.

Openingstijden

Maandag — vrijdag 9:00 — 17:00