f

Hulp nodig? Wij helpen graag

Wat is een WebIP en waar dient dit voor?

In het klantenaccount onder categorie Mijn Gegevens staat een WebIP. Wat is een WebIP en waar dient het WebIP voor?

 

Wat is een WebIP?

Een WebIP is een IP adres, welke je kan vinden in je klantenaccount bij Mijn Gegevens. Het WebIP is opgesplitst in een WebIP (IPv4 adres) en een WebIPv6 adres.Het WebIP kan je instellen bij het aanschaffen van een domein of via het klantenpaneel onder categorie Mijn Gegevens.

Waarvoor dient een WebIP tijdens het bestelproces?

De WebIP's worden gebruikt voor de DNS wanneer je de optie Parkeren kiest bij het registreren of verhuizen van een domein, wanneer je deze optie selecteert wordt je nieuwe domein dus direct gekoppeld aan je pakket of hosting. Wanneer je een ander pakket of server makkelijk wil koppelen aan je domeinen kan je er voor kiezen om het WebIP aan te passen naar de IP adressen van deze hosting.

Bij het registreren of verhuizen van een domein kan je ook kiezen voor de optie Parkeren. Bij het kiezen van de optie Parkeren zal het domein het WebIP van je klantenaccount gebruiken in de DNS, en je website zal dus automatisch worden gekoppeld aan je hosting!

 

Hoe kan ik een extern domein toevoegen?

Een Extern domein kan je toevoegen in je klantenaccount onder catagorie Domeinnamen & Webhosting. Je kan vervolgens het domein toevoegen op de categorie Extern domein toevoegen.

Je kan hier het externe domein invoeren onder Domeinnaam. Hier vul je het domeinnaam in zonder de extensie (dus zonder .nl/.com etc.) De extensie kan je vervolgens selecteren onder Extensie. Het Hosting IP adres is het IP van de huidige of gewenste hosting. Hier kan je dus bijvoorbeeld het WebIP van je pakket bij Neostrada invullen.

 Toevoegen extern domein

 

 

Dit kennisbank artikel is voor het laatst bijgewerkt op: 22 mei 2019

Heeft dit artikel je geholpen?

Status

Ga naar onze statuspagina voor een overzicht van recente storingen en onderhoud.

Openingstijden

Maandag — donderdag 9:00 — 21:00
Vrijdag 9:00 — 17:00
Zaterdag — zondag 10:30 — 17:00