Hoe wijzig ik mijn cPanel wachtwoord?

Het kan zijn dat je jouw wachtwoord voor cPanel wilt wijzigen. Dat kun je doen via je Neostrada klanten account of via je cPanel account. Beide methoden worden hieronder uitgelegd.

Voor resellers is het hoofdaccount voor WHM hetzelfde als je cPanel account, deze resetten gaat dus ook via deze methodes.

Wachtwoord aanpassen via Neostrada klanten account

Mocht je niet kunnen inloggen in cPanel dan kun je via je klanten account hier op onze website de volgende stappen volgen.

Stap 1. Ga naar je klanten account op neostrada.nl/inloggen.html

Stap 2. Login met de inloggegevens van je klanten account, dit is het account waarmee je je diensten besteld hebt.

Stap 3. Ga naar Diensten en zoek je domein waar je pakket aan gekoppelt is.

Stap 4. Klik op de bewerk knop, het potlood-icoon, rechts van het domein zodat je bij de pakket opties uit komt.

Stap 5. Klik hier op het opties menu, het tandwiel-icoon, rechts van het pakket en klik op Reset wachtwoord.

Stap 6. Je ontvangt nu per e-mail nieuwe inloggegevens welke je kan gebruiken om in te loggen.

Wachtwoord aanpassen via cPanel optie

Stap 1. Log in op cPanel.

Stap 2. Klik in de balk bovenaan de pagina op je gebruikersnaam en vervolgens op Wachtwoord en beveiliging.

Klik op Wachtwoord en beveiliging

Stap 3. Voer het oude wachtwoord en het gewenste wachtwoord in. Klik vervolgens op Wijzig nu uw wachtwoord. Het wachtwoord is nu gewijzigd.

Tip: gebruik de wachtwoordgenerator om een sterk en veilig wachtwoord te genereren. Dit zijn vaak lastig te onthouden wachtwoorden, dus bewaar ze op een veilig plek om ze niet te vergeten.

Dit kennisbank artikel is voor het laatst bijgewerkt op: 12 november 2020