Hoe stel ik mijn e-mailadres in op Apple Mail?

Je kan jouw e-mail overal ter wereld bekijken via onze webmail. Toch kan het fijn zijn om je e-mailadres toe te voegen aan het e-mailprogramma op jouw laptop, desktop en/of smartphone. In dit artikel leggen wij uit hoe je jouw e-mailadres instelt in Apple Mail.

Lees ook: Hoe gebruik ik de webmail?

Stappenplan

Stap 1. Start Apple Mail.

Stap 2. Klik bovenin de menubalk op 'Mail > Voorkeuren'. Klik vervolgens op de tab 'Accounts'.

Stap 3. Klik linksonderin op het plusteken en selecteer vervolgens 'Andere Mail-account...'.

Stap 4. Voer nu jouw naam in, samen met het e-mailadres dat je hebt aangemaakt en het wachtwoord dat je daarvoor hebt ingesteld.

Lees ook: Hoe maak ik een e-mailadres aan?

Stap 5. Je krijgt de melding dat de controle van de accountnaam of wachtwoord is mislukt. Dat is niet erg. Je voert nu de volgende gegevens in:

• Gebruikersnaam. Hier voer je het e-mailadres in dat je bij ons hebt aangemaakt.
  • Type account. Hier laat je 'IMAP' staan.
  • Server inkomende e-mail. Hier voer je 'mail.domein.extensie' in.
  • Server uitgaande e-mail. Ook hier voer je 'mail.domein.extensie' in.

Stap 6. Klik op 'Log in'. Je e-mailadres is nu toegevoegd aan Apple Mail.