Hoe stel ik handmatig de Magento cron in?

In Magento zijn er een hoop taken die je moet uitvoeren om je shop up-to-date te houden. Denk hierbij aan productinformatie bijwerken, herindexeren, e-mails sturen voor bestelbevestigingen en nog veel meer. Kortom, een hoop taken die je liever niet handmatig telkens uitvoert.

In dit artikel leggen we dan ook hoe je in magento 1 en magento 2 de cronjob kunt instellen via cPanel.

Stel de Magento 1 cron in

Hoe ziet de cronjob eruit?

Je stelt de cronjob dan als volgt in:

*/5 * * * * php /home/domein1q/public_html/cron.php

Hierbij pas je domein1q aan naar de username van je hostingpakket. De locatie moet aangepast worden naar de specifieke locatie van het cron.php bestand van Magento

Via cPanel instellen

Indien je dit via cPanel instelt dan stel je de cronjob in als onderstaand scherm:

Stel Magento 1 cron in via cPanel

Hierbij is het belangrijk om een eventuele aanpassing te doen aan het php gedeelte bij Opdracht. Bovenstaand voorbeeld kun je alleen gebruiken als je al reeds eerder in je cronjob het volgende stukje hebt staan:

PATH=/usr/local/bin/:/usr/bin:/bin

Is dat niet het geval stel dan het onderste gedeelte van je cronjob als volgt in:

*/5 * * * * /opt/cpanel/ea-php70/root/usr/bin/php /home/domein1q/public_html/cron.php (indien PHP 7)

*/5 * * * * /opt/cpanel/ea-php56/root/usr/bin/php /home/domein1q/public_html/cron.php (indien PHP 5.6)

Stel de magento 2 cron in

Hoe ziet de cronjob eruit?

Je stelt de cronjob dan als volgt in:

* * * * * php /home/domein1q/public_html/update/cron.php >> /home/domein1q/public_html/var/log/update.cron.log

* * * * * php /home/domein1q/public_html/bin/magento setup:cron:run >> /home/domein1q/public_html/var/log/setup.cron.log

* * * * * php /home/domein1q/public_html/bin/magento cron:run | grep -v "Ran jobs by schedule" >> /home/domein1q/public_html/var/log/magento.cron.log

Hierbij pas je domein1q aan naar de username van je hostingpakket. De locatie moet aangepast worden naar de specifieke locatie van het cron.php bestand van Magento

Via cPanel instellen

Indien je dit via cPanel instelt dan stel je de cronjobs in, zodat ze onder Huidige cron-taken als volgt erin staan:

Stel de Magento 2 cron in

Hierbij is het belangrijk om een eventuele aanpassing te doen aan het php gedeelte bij Opdracht. Bovenstaand voorbeeld kun je alleen gebruiken als je al reeds eerder in je cronjob het volgende stukje hebt staan:

PATH=/usr/local/bin/:/usr/bin:/bin

Is dat niet het geval stel dan het onderste gedeelte van je cronjob als volgt in:

* * * * * /opt/cpanel/ea-php70/root/usr/bin/php /home/domein1q/public_html/update/cron.php >> /home/domein1q/public_html/var/log/update.cron.log

* * * * * /opt/cpanel/ea-php70/root/usr/bin/php/home/domein1q/public_html/bin/magento setup:cron:run >> /home/domein1q/public_html/var/log/setup.cron.log

* * * * * /opt/cpanel/ea-php70/root/usr/bin/php /home/domein1q/public_html/bin/magento cron:run | grep -v "Ran jobs by schedule" >> /home/domein1q/public_html/var/log/magento.cron.log

Dit kennisbank artikel is voor het laatst bijgewerkt op: 23 oktober 2017