Hoe maak ik een virtual machine aan op cloud?

Wanneer je bij ons een cloud pakket besteld, is een van de eerste stappen om een eigen virtual machine aan te maken waarop je dan vervolgens je pakketten en klant account kunt aanmaken.

In dit artikel leggen we uit hoe je een virtual machine kan aanmaken op je cloud hosting pakket.

Stappenplan

Stap 1. Bij het aanmaken van het pakket heb je van ons een e-mail ontvangen met daarin gegevens om in te kunnen loggen op http://cloud.neostrada.nl. Gebruik die gegevens om in te loggen.

Log in bij Totaalcloud

Stap 2. Klik links op Virtual Servers.

Stap 3. Klik op Create Virtual Server.

Klik op Create Virtual Server

Stap 4. Selecteer een OS en selecteer de versie van het OS dat je wilt gebruiken. Klik op Next.

Selecteer het OS dat je wilt installeren

Stap 5. Geef je virtual machine een hostname en geef een wachtwoord op. Klik op Next.

Stap 6. Geef aan met welke resources je de virtual machine aan wilt maken. Klik op Next

LET OP: Maak swap geheugen niet groter dan 1GB. De disk grote van je VM hoeft niet direct het maximale te zijn wat je aan kunt maken, je kunt deze het beste zo klein mogelijk houden, je kunt de disk later niet meer verkleinen namelijk, alleen nog maar vergroten. Dat maakt in de toekomst dus downgraden onmogelijk!

Bepaal de resources van je OS

Stap 7 (optioneel): Vink Enable Automatic Backup aan.

Stel automatische back-ups in

Stap 8. Klik op Create Virtual Machine

Stap 9. Hoera! Het Cloud platform maakt nu de Virtual Machine aan met de opgegeven instellingen.