Hoe maak ik een phpinfo pagina aan?

Door een phpinfo.php bestand aan te maken op een server kun je via het domein eenvoudig een overzicht van o.a. PHP omgevingsvariabelen bekijken. Dit kan handig zijn om gemaakte instellingen middels een overzicht te controleren of ze daadwerkelijk actief zijn. Ook is dit nuttig om bijvoorbeeld instellingen te vergelijken met andere pakketten of andere hosts.

Een phpinfo bestand toont omgevingsvariabelen zoals memory_limit, max_execution_time, max_input_vars, etcetera. Ook kun je zien welke PHP versie er actief is. In de stappen hieronder leggen we uit hoe je het bestand eenvoudig kunt aanmaken en benaderen.

Stappenplan

Stap 1: Log in op cPanel.

Stap 2: Klik onder de categorie Bestanden op Bestandsbeheer.

Bestandsbeheer

Stap 3: Navigeer naar de basismap (root) van de website waar je deze variabelen op wil controleren. Voor het hoofddomein van je pakket is dit public_html.

Stap 4: Klik linksboven op +Bestand, en noem het bestand phpinfo.php

Bestand maken

Stap 5: Wijzig dit bestand door erop te klikken, en vervolgens bovenin het scherm op Bewerken te klikken.

PHPinfo bestand aangemaakt

Bewerken

Stap 6: Voeg de volgende code toe in het bestand:

<?php

phpinfo();

?>

Stap 7: Sla het bestand op door te klikken op Wijzigingen opslaan. Als je nu naar je domeinnaam gaat en achter in de url /phpinfo.php toevoegt kun de phpinfo pagina bereiken. Voorbeeld: je domein is neostrada.nl, je url wordt dan neostrada.nl/phpinfo.php .

Gefeliciteerd, je kunt eenvoudig de PHP omgevingsvariabelen inzien!

Dit kennisbank artikel is voor het laatst bijgewerkt op: 1 augustus 2019