Hoe maak ik een phpinfo pagina aan?

Door een phpinfo.php bestand aan te maken op een server kun je via het domein eenvoudig een overzicht van o.a. PHP omgevingsvariabelen bekijken. Dit kan handig zijn om gemaakte instellingen middels een overzicht te controleren of ze actief zijn, ook is dit nuttig om instellingen te vergelijken met andere pakketten of andere hosts.

Een phpinfo bestand toont omgevingsvariabelen zoals memory_limit, executing_time, max_input_vars, etc. Ook kun je zien welke PHP versie er actief is. In de stappen hieronder leggen we uit hoe je het bestand eenvoudig kunt aanmaken en benaderen.

Stappenplan

Stap 1. Maak in de basismap (root) van de website een nieuw bestand aan met de naam phpinfo.php. Vanuit cPanel kan dit met Bestandsbeheer, voor je hoofddomein is dit de public_html map.

Stap 2. Open het bestand door deze te bewerken.

Stap 3. Voeg de volgende code toe:

<?php

phpinfo();

?>

Stap 4. Sla het bestand op. Als je nu naar je domeinnaam gaat en achter in de url /phpinfo.php toevoegt kun de phpinfo pagina bereiken. Voorbeeld: je domein is neostrada.nl, je url wordt dan neostrada.nl/phpinfo.php .

Gefeliciteerd, je kunt eenvoudig de PHP omgevingsvariabelen inzien!