Hoe krijg ik externe toegang tot mijn MySQL-databases?

Het kan zijn dat je jouw MySQL-databases extern wilt benaderen. Hiervoor heb je externe toegang nodig. Dat is gemakkelijk te regelen via cPanel.

Stappenplan

Stap 1. Log in op cPanel.

Stap 2. Klik onder de categorie 'Databases' op 'Externe MySQL®'.

Stap 3. Voer onder de tekst 'Toegangshost toevoegen' het IP-adres of de hostnaam in van de host die je externe toegang wilt geven tot jouw databases. Klik vervolgens op 'Host toevoegen'.

Tip: als je wilt dat iedereen jouw databases extern kan benaderen of je weet niet wat je moet invoeren, voer dan een '%' in.

Dit kennisbank artikel is voor het laatst bijgewerkt op: 5 oktober 2017