Hoe kan ik mijn DNS omzetten naar G-Suite?

Wanneer je jouw e-mail via G-Suite (Google Apps) laat lopen, dan is het noodzakelijk om aanpassingen aan je DNS te doen om alles via G-Suite te laten verlopen.

In dit artikel leggen we uit hoe je makkelijk die DNS instellingen kan toevoegen en hoe je de mail routing aanpast.

Stappenplan

Stap 1. Pas je DNS aan naar G-Suite

Er zijn eigenlijk drie manieren om dit te doen:

-Handmatig je DNS aanpassen

- DNS laten aanpassen via klantenpanel

- DNS laten aanpassen via cPanel

De tweede en de derde methode zullen we hieronder behandelen. Voor de eerste methode raden we je aan het artikel Hoe beheer ik mijn DNS-records? door te nemen.

DNS laten aanpassen via klantenpanel

Om je DNS aan te passen via het klantenpanel volg je de onderstaande stappen:

- Log in op het klantenpanel van Neostrada.

- Klik op Domeinnamen & Webhosting.

- Klik naast je domeinnaam op het Instellingen-icoontje.

- Klik op DNS wijzigen.

- Klik op het Google icoontje.

Klik op het Google-icoontje

- Je DNS instellingen worden nu aangepast naar die van G-Suite (MX-records en SPF worden aangepast)

- Klik op Opslaan

- Hoera! Je DNS is nu ingesteld naar G-Suite.

DNS laten aanpassen via cPanel

Om je DNS aan te laten passen via cPanel volg je de onderstaande stappen:

- Log in op cPanel.

- Klik op de optie Zone editor onder de categorie Domeinen.

- Selecteer in het dropdown menu je domeinnaam.

- Klik op Select.

- Klik rechts op het Google-icoontje.

- Je ziet nu dat alle DNS-records automatisch worden aangevuld in je huidige DNS instellingen.

- Klik op Save records om de DNS aanpassingen op te slaan.

- Hoera! Je DNS is nu ingesteld naar G-Suite

Stap 2. Stel je mail routing in op extern

Nu je de DNS hebt aangepast naar G-Suite, is het enorm belangrijk dat de mail routering ook goed ingesteld staat. Als deze nu namelijk op lokaal blijft staan, dan komen je e-mails alsnog niet aan bij G-Suite maar wordt getracht deze bij onze mailservers af te leveren. Kortom, dat moet wel even goed ingesteld worden. Hieronder staat dan ook uitgelegd hoe je dit kunt instellen:

- Log in op cPanel.

- Klik op E-mailroutering onder de categorie E-mail

- Selecteer in het dropdown-menu onder Domein het domein waarvoor je het gaat instellen/aanpassen

- Selecteer Externe Mail Exchanger

Configureer e-mail routing

- Klik op Wijzigen

- Je e-mail routering zal nu automatisch de externe MX-records van G-Suite oppakken.