Hoe kan ik een e-mailadres toevoegen in Gmail?

Als je een eigen Gmail-account hebt kan het handig zijn om al je e-mail bij elkaar te hebben. Bij Gmail is het dan ook mogelijk om de e-mailadressen die je bij ons hebt aangemaakt als POP3 account toe te voegen. Zodoende ontvang je alle e-mails van je e-mailadres in je Gmail account.

In dit artikel leggen we uit hoe je dit kunt instellen.

Belangrijk: Dit kennisbank artikel is verouderd, het is mogelijk dat de genoemde stappen niet (meer) werken. Neostrada levert geen support op de inhoud van dit artikel noch het gebruik van deze koppeling met Gmail.

Stappenplan

Stap 1. Log in op Gmail

Stap 2. Klik op het Instellingen-icoontje

Stap 3. Klik op Instellingen.

Stap 4. Klik op het menu-item Accounts en import.

Klik op Accounts en import

Stap 5. Klik op Een e-mailaccount toevoegen

Klik op Een e-mailaccount toevoegen

Stap 6. Vul je e-mailadres in en klik op Volgende

Stap 7. Selecteer E-mail importeren uit mijn andere account (POP3)

Stap 8. Klik op Volgende.

Stap 9. Vul de volgende gegevens in:

Gebruikersnaam: Vul hier je e-mailadres in

Wachtwoord: Vul hier het wachtwoord van je e-mailadres in

POP-server: Vul hier de hostnaam aan van de mailserver. Gebruik hiervoor mail.domein.nl (vervang domein.nl met je eigen domeinnaam).

Poort: 110 (zonder SSL) of 995 (met SSL)

Stap 10.
Klik op Account toevoegen.

Stap 11. Selecteer Ja, ik wil e-mail kunnen verzenden als ..

Stap 12. Klik op Volgende.

Stap 13. Klik op Volgende stap

Stap 14. Vul de volgende gegevens in:

SMTP-server: Vul hier de hostnaam aan van de mailserver. Gebruik hiervoor mail.domein.nl (vervang domein.nl met je eigen domeinnaam).

Gebruikersnaam: Vul hier je e-mailadres in

Wachtwoord: Vul hier het wachtwoord van je e-mailadres in

Poort: 587 of 465

Stap 15. Klik op Account toevoegen

Stap 16. Er is nu een e-mail naar je e-mailadres gestuurd. Klik op de link in je e-mail om te bevestigen dat je met dit e-mailadres ook wilt verzenden.

Dit kennisbank artikel is voor het laatst bijgewerkt op: 23 oktober 2017