Hoe installeer ik Laravel?

Laravel is een gelieft PHP-framework wat wereldwijd door veel ontwikkelaars wordt gebruikt en door Neostrada wordt ondersteunt. Je installeert Laravel zelf via Composer, of je maaktgebruik van Softaculous,wat bij elk hostingpakket is inbegrepen. Door Laravel via Softaculous te installeren, stel je ook gemakkelijk automatische back-ups in.

Stappenplan

Stap 1. Log in op cPanel.

Stap 2. Klik onder Software op Softaculous Apps Installer. Softaculous wordt nu geopend.

Stap 3. Klik in het linkermenu op de zoekbalk, voer Laravel in en klik op Laravel.

Stap 4.Klik op Install Now. Je krijgt de volgende velden te zien:

• Choose Protocol. Kies hier of je http:// of https:// wilt gebruiken. Wij raden het gebruik van https:// aan omdat hiermee de verbinding met jouw website beveiligt wordt.
  • Choose Domain. Kies hier de domeinnaam waarop je Laravel wilt installeren.
  • In Directory. Als je Laravel in een aparte map wilt installeren, voer je hier de gewenste naam van die map in.

Stap 5. Klik op Advanced Options. Hier stel je de automatische back-up in door bij Automated backups de frequentie van de back-ups aan te geven. Bij Backup Rotation geef je aan hoeveel back-ups bewaard moeten blijven.

Stap 6. Klik op Install om de installatie te starten.

Dit kennisbank artikel is voor het laatst bijgewerkt op: 20 november 2017