Hoe houd ik spam tegen via SpamAssassin?

Heb je last van heel veel spam/ ongewenste mail berichten dan raden we je aan om met SpamAssassin aan de slag te gaan. Dit is een spam filter in jouw cPanel. Je kunt dit voor jezelf en je klanten doen en er zitten geen extra kosten aan verbonden.

In dit artikel leggen we uit hoe je SpamAssassin kan instellen.

Instellen van SpamAssassin

Stap 1. Login op je cPanel

Stap 2. Klik op Apache SpamAssassin onder de categorie E-mail.

Stap 3. Klik op Apache SpamAssassin inschakelen (indien deze nog uitgeschakeld staat)

Stap 4. Klik op Apache SpamAssassin configureren

Stap 5. Zorg ervoor dat de score op 4 of 5 staat. Mocht je desondanks nog veel spam binnen krijgen zet de score dan lager.

Huidige spamberichten verwijderen

Stap 1. Login op je cPanel

Stap 2. Klik op Apache SpamAssassin onder de categorie E-mail.

Stap 3. Selecteer in het dropdown menu de spam score

Stap 4. Klik op Spam automatisch verwijderen

Stap 5. Alle berichten met de specifieke score worden nu automatisch verwijderd.