Hoe herstel ik een back-up met R1Soft?

Elk (shared) hostingpakket kan gratis gebruikmaken van de door R1soft gemaakte back-ups. Deze back-ups worden dagelijks automatisch gemaakt. Je kan tot 7 dagen terug een back-up herstellen van zowel de bestanden binnen je hostingpakket als de MySQL-databases.

Lees ook: Hoe herstel ik een back-up met cPanel?

LET OP! DIT IS EEN VEROUDERD KENNISBANK ARTIKEL. SINDS EIND 2018 ZIJN WE OP DE SHARED HOSTING VOLLEDIG OVER OP ONS EIGEN BACKUP SYSTEEM AUTOBACKUP.

Belangrijk

Resellers die via WHM inloggen op het cPanel-account van hun klant hebben geen toegang tot R1Soft. Zij dienen op dezelfde manier in te loggen als hun klanten doen.

Back-up herstellen of downloaden

Stap 1. Log in op cPanel.

Stap 2. Klik onder de categorie 'Bestanden' op 'R1Soft Restore Backups'.

Stap 3. Je komt op een nieuw scherm. Je ziet een overzicht met de beschikbare back-ups, gesorteerd op datum, van nieuw naar oud.

Stap 4. Klik aan de rechterkant van de back-up die je wilt herstellen op het eerste icoon. Je ziet een nieuw overzicht met de map 'home'. Dit is je basismap. Je hebt de volgende opties:

• Herstellen. Om alles te herstellen zet je een vinkje links naast je basismap. Om een deel te herstellen dubbelklik je op een map om door je mappen te navigeren. Selecteer vervolgens de mappen die je wilt herstellen. Klik op 'Restore Selected' om het herstellen te starten. Dit kan handig zijn als je de e-mail niet wilt herstellen (of enkel de mail). Deze map heeft "mail".
  • Downloaden. Om alles te downloaden zet je een vinkje links naast je basismap. Om een deel te downloaden dubbelklik je op een map om door je mappen te navigeren. Selecteer vervolgens de mappen die je wilt downloaden. Klik op 'Download Selected' en klik in het nieuwe venster op 'Download'.

Stap 5. Afhankelijk voor de hoeveelheid bestanden die je wilt herstellen of downloaden kan het proces even duren. Mocht er tijdens het herstellen of downloaden iets fout gaan, neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!

Databases herstellen

Stap 1. Log in op cPanel.

Stap 2. Klik onder de categorie 'Bestanden' op 'R1Soft Restore Backups'.

Stap 3. Je komt op een nieuw scherm. Je ziet een overzicht met de beschikbare back-ups, gesorteerd op datum, van nieuw naar oud.

Stap 4. Klik aan de rechterkant van de back-up die je wilt herstellen op het tweede icoon. Je ziet een nieuw overzicht.

Stap 5. Klik links naast 'Databases' op het plusteken.

Stap 6. Zet een vinkje voor de databases die je wilt herstellen. Klik vervolgens op 'Restore Selected'.

Stap 7. De geselecteerde databases worden nu herstelt. Afhankelijk van de hoeveelheid databases en de grootte van elke database kan het even duren. Mocht er tijdens het herstellen iets fout gaat, neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!

LET OP! Bij het herstellen van een database dient deze eerst opnieuw aangemaakt te worden via cPanel > MySQL databases

Dit kennisbank artikel is voor het laatst bijgewerkt op: 30 november 2018