Hoe herstel ik een back-up met AutoBackup?

Op elk shared hosting pakket kun je gratis gebruikmaken van onze backup tool AutoBackup voor het herstellen van server backups. Deze back-ups worden dagelijks automatisch gemaakt. Je kan tot 7 dagen terug een back-up herstellen van zowel de bestanden binnen je hostingpakket als de MySQL-databases.

Back-up herstellen

Stap 1. Log in op cPanel.

Stap 2. Klik onder de categorie 'Bestanden' op AutoBackup.

Stap 3. Je komt op een nieuw scherm. Je ziet nu het Dashboard waarvanuit je naar MySQL en Snapshots kunt gaan. Je vind de backups van de databases onder MySQL en de bestanden onder Snapshots.

Bestanden herstellen

Stap 1. Klik op Snapshots.

Stap 2. Je ziet hier aan de linkerkant een overzicht met de beschikbare back-ups van de bestanden, gesorteerd op datum, van nieuw naar oud. Aan de rechterkant kan je de geschiedenis zien van eerdere backups die hersteld zijn.

Stap 3. Klik in de linkerkant op de datum van wanneer je een bestandsbackup wilt herstellen. Je ziet nu een nieuw overzicht.

Stap 4. Je kunt door de mappen navigeren door te klikken op de mappen. Met de back knop kun je terug naar het vorige scherm. Selecteer vervolgens de mappen en hun inhoud die je wilt herstellen door vinkjes bij de beteffende mappen en bestanden te plaatsen en te klikken op Restore selected files. Als je alles binnen je pakket terug wilt plaatsen (inclusief e-mails) klik dan op Full restore.

Stap 5. Afhankelijk voor de hoeveelheid bestanden die je wilt herstellen kan het proces even duren. Mocht er tijdens het herstellen of downloaden iets fout gaan, neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!

Databases herstellen

Stap 1. Klik op MySQL.

Stap 2. Je ziet hier aan de linkerkant een overzicht met de beschikbare back-ups van de databases, gesorteerd op datum, van nieuw naar oud. Aan de rechterkant kan je de geschiedenis zien van eerdere backups die hersteld zijn.

Stap 3. Klik in de linkerkant op de datum van wanneer je een database backup wilt herstellen.

Stap 4. Klik aan de rechterkant op Start restore.

Stap 5. De geselecteerde databases worden nu herstelt. Afhankelijk van de hoeveelheid databases en de grootte van elke database kan het even duren. Mocht er tijdens het herstellen iets fout gaat, neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder!

Let op! Bij het herstellen van een database dient deze eerst opnieuw aangemaakt te worden via cPanel -> MySQL databases. Nadat de database back-up is hersteld, is er geen database gebruiker meer verbonden met deze database. Het is belangrijk dat je de huidige database gebruiker opnieuw koppelt met deze database. Je kunt dit doen via cPanel -> MySQL-databases -> Gebruiker toevoegen aan database.