f

Hulp nodig? Wij helpen graag

Hoe wijzig ik mijn PHP-versie?

Het kan zijn dat je een andere PHP-versie wilt gebruiken dan de versie die standaard geactiveerd is. Via cPanel wijzig je gemakkelijk de PHP-versie.

Stappenplan

Stap 1. Log in op cPanel.

Stap 2. Klik onder de categorie 'Software' op 'Select PHP Version'.

Stap 3. Klik op het dropdown menu, selecteer de gewenste PHP-versie en klik op 'Set as current' om de selectie op te slaan. De standaard PHP-versie staat als 'native' aangegeven.

Let op: Op de shared hosting is het niet mogelijk om je PHP versie per website in te stellen, alleen per cPanel account. Op Cloud beschik je standaard over de PHP manager, hiermee kan dat wel.

PHP-modules aan- en uitzetten

Indien je niet meer de standaard PHP-versie gebruikt, kan je de verschillende PHP-modules aan- en uitzetten. Dat doe je door een vinkje te plaatsen of weg te halen voor de naam van de module en onderaan te klikken op 'Opslaan'. Klik op 'Use Defaults' en vervolgens op 'Opslaan' om alle wijzigingen aan de modules ongedaan te maken.

PHP-instellingen wijzigen

Je kan ook de PHP-instellingen wijzigen wanneer je niet de standaard PHP-versie gebruikt. Dat doe je door te klikken op 'Switch To PHP Settings'. Klik vervolgens op de grijze tekst naast een instelling, voer de gewenste wijziging door en klik op 'Toepassen'. Klik onderaan op 'Opslaan' om de wijzigingen door te voeren.

 

Dit kennisbank artikel is voor het laatst bijgewerkt op: 25 januari 2019

Heeft dit artikel je geholpen?

Status

Ga naar onze statuspagina voor een overzicht van recente storingen en onderhoud.

Openingstijden

Maandag — donderdag 9:00 — 21:00
Vrijdag 9:00 — 17:00
Zaterdag — zondag 10:30 — 17:00